CombiMaster Plus

Rational - przedsiębiorstwo kucharzy

Maksymalne korzyści dla naszych klientów: oto cel, który przyświeca nam od ponad 40 lat. Wszystko zaczęło się od skonstruowania pierwszego pieca konwekcyjnoparowego, który zrewolucjonizował świat termicznego przyrządzania potraw. Od tego czasu konsekwentnie kroczymy drogą specjalizacji, skupiając się przy tym wyłącznie na potrzebach naszych klientów. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozwiązywać ich problemy w optymalny sposób – lepiej niż inni.

Powodem tego jest także sposób, w jaki postrzegamy samych siebie: nie uważamy, że naszym głównym zadaniem jest konstruowanie maszyn, ale oferowanie kucharzom innowacyjnych rozwiązań. I to właśnie odzwierciedla się w naszej działalności, w której fizycy, inżynierowie, specjaliści z zakresu żywności i żywienia oraz kucharze rocznie wykorzystują około 25 ton produktów spożywczych, aby jeszcze bardziej zwiększyć naszą przewagę innowacyjną oraz doskonalić oferowaną naszym klientom różnorodność użytkową.

Tak powstało urządzenie CombiMaster® Plus, czyli skrojone na miarę rozwiązanie pozwalające bezproblemowo sprostać codziennym wyzwaniom w kuchni: CombiMaster® Plus wyznacza nowe standardy wydajności – od wyjątkowej jakości potraw, optymalnego wykorzystania surowców, poprzez ograniczenie zużycia po oszczędność czasu.

Klasa sama w sobie

Gotowanie wymaga precyzji. Zarówno od kucharza, jak i od wykorzystywanych narzędzi. Nowy CombiMaster® Plus pracuje precyzyjnie pod każdym względem: gwarantuje dopracowaną technologię i wspiera indywidualny styl gotowania kucharza.

Jest mocny i wytrzymały, łatwy w obsłudze i przekonuje funkcjami zapewniającymi stałą najwyższą jakość potraw: chrupkie skórki, soczyste pieczenie, intensywne aromaty, nasycone barwy oraz zachowanie witamin i minerałów. Jest to możliwe dzięki precyzyjnej regulacji klimatu, temperatury, wilgotności i przepływu powietrza w komorze oraz czasu trwania przyrządzania potrawy.

Najważniejsze cechy:

  • Nieograniczona różnorodność możliwych sposobów przyrządzania

    CombiMaster® Plus zastępuje do 50 % wszystkich tradycyjnych urządzeń do przyrządzania potraw: można w nim m.in. grillować, piec, smażyć, dusić, gotować na parze, gotować w niskiej temperaturze.

  • Wyjątkowa wydajność

    Wydajność CombiMaster® Plus umożliwia przyrządzanie do 30 % większych załadunków w porównaniu z poprzednim modelem. W połączeniu z dopracowanymi technologiami kulinarnymi wydajność ta gwarantuje nieustannie wybitną jakość potraw.

  • Optymalny klimat w komorze

    ClimaPlus® reguluje specyficzny dla produktu klimat w komorze – pozwala to uzyskać chrupkie skórki, optymalnie opieczoną panierkę i soczyste pieczenie.

  • Dziecinnie łatwa obsługa

    Wybór funkcji za pomocą pokrętła jest prosty, zrozumiały i sprawdza się w codziennej pracy w kuchni.

Technologia, która gwarantuje więcej

Bezpieczeństwo
  • Maksymalne bezpieczeństwo pracy dzięki małej wysokości najwyższej półki

    RATIONAL ustanawia przyszłościowy standard. Niezależnie od rozmiaru urządzenia najwyższa półka znajduje się na wysokości 1,60 m.

  • Drzwi urządzenia z wentylowaną przestrzenią między podwójnymi szybami pokrytymi powłoką odbijającą ciepło

    Konstrukcja ta zapewnia niewielką temperaturę dotykową szyby zewnętrznej i umożliwia łatwe czyszczenie szyb od wewnątrz.

  • Rynienka na skropliny w drzwiczkach

    Ciągłe opróżnianie wbudowanej w drzwiczki rynienki na skropliny, także przy otwartych drzwiczkach, skutecznie zapobiega tworzeniu się kałuż płynu na podłodze.

Technologia gotowania
  • ClimaPlus®

    Centrala pomiarowo-sterująca automatycznie dba o utrzymanie zadanego klimatu w komorze. W połączeniu z najbardziej efektywną technologią redukcji wilgotności pozwala to uzyskać chrupką skórkę i panierkę oraz maksymalną soczystość w środku.

  • Generator pary

    Generator z unowocześnioną regulacją pary wodnej nieprzerwanie dostarcza 100 % higienicznej świeżej pary, zapewniającej najlepszą jakość potraw. Maksymalne nasycenie parą wodną – także w zakresie niskich temperatur – zapobiega wszelkiemu wysychaniu produktów.

  • Nowa technologia rozprowadzania powietrza Patent zgłoszony

    Całkowicie nowa, dynamiczna cyrkulacja powietrza oraz szczególna geometria komory gwarantuje równomierne rozprowadzanie temperatury. Jest to niezbędne dla uzyskania wyjątkowej równomierności, także przy pełnym załadunku.

  • Odśrodkowe odprowadzanie tłuszczu Patent

    Czyszczenie i wymiana tradycyjnych filtrów tłuszczu stają się całkowicie zbędne. Automatyczne odprowadzanie tłuszczu na poziomie wirnika wentylatora utrzymuje komorę w czystości i gwarantuje najwyższej jakości doznania smakowe.

Wydajność surowców
  • Dopływ energii sterowany zależnie od potrzeb

    Całkiem nowa technologia sterowania powoduje, że do produktu doprowadzane jest tylko tyle energii, ile faktycznie może zostać przyjęte.

  • Zintegrowany mechanizm uszczelniający w urządzeniach wolnostojącychPatent

    Niezależnie od tego, czy ze stelażem ruchomym czy bez: zintegrowany mechanizm uszczelniający nie wymaga zastosowania dodatkowej blachy uszczelniającej i nie pozwala na wydobywanie się z urządzenia pary ani energii.

  • o 28 % mniejsze zapotrzebowanie na miejsce

    Kompaktowe wymiary urządzenia powodują, że trzeba rozgrzać mniejszą kubaturę, co pozwala ograniczyć zużycie energii. Wąski otwór drzwiowy powoduje niewielkie wychylenie drzwiczek, czyli mniejsze straty energii przy ich otwieraniu.

  • Wysokowydajny palnik wentylatorowy w urządzeniach gazowych Patent

    Szczególna konstrukcja wymiennika ciepła zapewnia bardzo wysoką skuteczność. Duże, płaskie powierzchnie, ułatwiają czyszczenie. Ze względu na spalanie z szczególnie niską emisją szkodliwych substancji palniki gazu zostały wyróżnione przez niemiecką branżę gazowniczą nagrodą za innowacyjność.

Komfort
  • Wbudowany spryskiwacz ręczny Patent

    Płynna regulacja siły strumienia i ergonomiczne położenie, znacznie upraszczają wstępne mycie oraz dolewanie wody. Drzwi urządzenia z wentylowaną przestrzenią między podwójnymi szybami, szyby pokryte powłoką odbijającą ciepło zgodnie z wymogami normy EN 1717 i SVGW (Szwajcarskie Zrzeszenie Branży Wodnej i Gazowej).

  • Łatwa instalacja

    Dzięki zamontowaniu w urządzeniu przelewu awaryjnego (zgodnie z EN 1717), niepotrzebny jest osobny lejek. Dopuszczenie SVGW (Szwajcarskiego Zrzeszenia Branży Wodnej i Gazowej).

  • Wzdłużny układ prowadnic

    Wzdłużny układ prowadnic pozwala stosować pojemniki 1/3 i 2/3 GN. Wsuwanie i wyjmowanie pojemników jest bardzo łatwe.

  • Złącze USB

    Złącze USB pozwala w bardzo łatwy sposób dokumentować dane HACCP za minione 10 dni, zapisywać w urządzeniu programy gotowania i aktualizować oprogramowanie CombiMaster® Plus do poziomu zgodnego z najnowszym stanem badań firmy RATIONAL.